Monday, January 9, 2017

Masalah dan cara rawat batu karang

BATU KARANG HILANG???
HANYA SEKOTAK "

Consultan: 0136002842 Anne

Garam Buluh Hai O " memang yang terbaik..🍚💯✅📢💗

Kisahnya bermula sebulan sebelum bulan puasa tahun ni 2016. Rasa sengal di bahagian belakang.

En. Zakaria CJ terus pergi check up di Klinik kesihatan Balakong. Di suruh buat x-ray di Klinik kesihatan Sg. Chua..x-ray confirm ada batu karang..satu besar & satu kecil di pundi kencing. Terus di minta buat susulan di Hospital Kajang..risau juga nak kena operate..masuk tiub ikut depan..dengan malunya lagi..dah tentu nurse yg akan kerjakan..kebetulan semasa menunggu jumpa doktor di sana beliau bersembang dengan seorang "hamba Allah" yang baru dikenali.

Dia menceritakan pernah menghadapi masalah batu hempedu dan pengalamannya menggunakan garam buluh..selepas jumpa Doktor beliau balik & terfikir jika ianya boleh untuk batu hempedu kenapa tidak beliau cuba untuk masalahnya.

Pertemuan dengan doktor pada  hari itu hanya untuk set appointment untuk buat scan iaitu dua bulan lagi &  diberi ubat tahan sakit.
Dalam tempoh itu beliau pun mencari garam buluh & ikhtiar menelannya walaupun rasanya macam telur tembelang..bersama dengan miutan yang beliau dapat beberapa biji secara percuma di Stokis BMC..yang agaknya kesian dengan keadaannya pada masa itu..sebab nak beli satu kotak miutan agak mahal.
Sampai masa untuk scan beliau ke hospital kajang dengsn penuh risau takut kena buat operate.
TAPI.. rasa sakit dah macam tak ada..masa scan doktor  check sana sini tapi macam tak nampak batu..dalam hati beliau "kalau xray boleh nampak tak kan scan tak boleh nampak..tapi layan juga sebab kita bukan doktor. "

Seminggu kemudian jumpa doktor lagi..menurutnya batu karang dah tak ada..
En Zakaria pun terfikir ....Beliau tak ada makan ubat lain kecuali garam buluh dalam tempoh tersebut..

Alhamdulillah asbab garam buluh masalah dah selesai.Kini beliau dapat satu kes batu karang utk birasnya di batu pahat.
Terus beliau hubungi NC untuk jadi ahli kerana nak beli untuk tambah nilai kepada birasnya.  Prihatin betul En Zakaria.....Semoga rakan2 positif dlm STG ini dapat doakan agar ianya juga memberi kesembuhan kepada biras beliau ....

Sesiapa ada masalah seperti En. Zakaria.. Jangan segan,  jangan malu boleh berhubung dengan saya...

0136002842 Anne

0 comments:

Post a Comment

Sharing With Sayang
♡AnneMohamad♡
Whatsapp : 013 6002842
Projek STG
DreamDrivenBusiness
ExtraOrdinaryLife