Wednesday, September 21, 2016

Mineral Coffee (Min Kaffe) Kempiskan Perut

Apa yang istimewa sangat dengan mineral coffee ni???

Dulu sebelum saya kenal kopi ni, saya pun tertanya-tanya apa yang istimewa sangat dengan kopi ni sehingga boleh laku di pasaran sekarang. Tapi setelah dah mencuba minum kopi ni...wahhh memang ternyata kopi ni rasanya lagi urmm!!! dan yang paling best kopi ni memang banyak memberi kesan kepada seluruh badan kita disamping khasiat-khasiatnya yang cukup istimewa.

So before we go further, saya perkenalkan dulu serba sedikit pasal mineral coffee ni. Mineral coffee ni merupakan satu-satunya kopi segera TANPA GULA, KOLESTROL & BAHAN PENGAWET. Namun rasanya tetap lazat diminum dengan aromanya yang wangi. Kesannya anda boleh rasa sendiri setelah meminum kopi ini.KEUNIKKAN MINERAL COFFEE

Mineral coffee adalah minuman kopi yang diformulasikan dengan adunan biji kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi Korea untuk menghasilkan minuman kopi yang enak dan kaya dengan garam mineral yang diperlukan tubuh.

Mineral coffee semakin dikenali dan diminati di seluruh malaysia serta luar negara seperti Brunei, Singapura, Thailand, Indonesia termasuklah negara Eropah dan Timur Tengah. Ia bukan sahaja memberi anda kepuasan kopi sebenar malah manfaat kesihatan yang tidak ternilai.

Ramai rakyat Malaysia telah mencuba dan terus meminum Mineral Coffee kerana ia membantu mengurangkan masalah kesihatan yang dihadapi seperti masalah penghadaman, senggugut, gastrik dan sebagainya.RAMUAN UTAMA MINERAL COFFEE

Mineral coffee menggunakan biji kopi jenis Robusta yang berkualiti tinggi diimport dari Vietnam. Vietnam adalah pengeluar terbesar dunia kopi Robusta dan kedua terbesar selepas Brazil pengeluar kopi dunia. Kopi Robusta adalah diantara beberapa jenis kopi terkenal seperti kopi Arabica dan Liberica. Kopi Robusta lebih diminati kerana aromanya yang lebih harum dan rasanya yang lebih pekat.

Selain itu, Kopi Robusta mengandungi sejenis protin dipanggil 'chlorogenic acid' yang bersifat anti-obesiti dan dapat mengurangkan penyerapan gula dalam darah. Kopi Robusta juga mengandungi kandungan kafein yang lebih tinggi berbanding kopi jenis lain, dan sudah pastinya ia akan memberi tenaga dan kecergasan mental yang maksimum untuk memulakan hari anda.

Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan Mineral Coffee ini adalah Garam Buluh. Garam Buluh yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiat yang tinggi. Garam Buluh ini sebenarnya sudah lama dimakan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu sebagai ramuan dalam perubatan purba.

Cara pembuatan Garam Buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan logam berbahaya. Kini Garam Buluh diadun bersama menghasilakn Mineral Coffee yang penuh kenikmatan dan kemewahan kopi sebenar.


KEBAIKKAN MEMINUM MINERAL COFFEE

Banyak kajian merumuskan meminum kopi ada kebaikkan kesihatan. Diantara kebaikkan yang diperkatakan dikalangan kopi berbanding golongan tidak meminum kopi adalah:

Kurang menghidap penyakit kencing manis (NIDDM), penyakit Parkinson dan nyanyuk
Kurang kes sesetengah kanser, penyakit aritmia jantung dan stroke


"There is certainly much more good news than bad news, in terms of coffee and health," Kata Frank Hu, MD, MPH, PHD, seorang profesor nutrisi dan epidemiologi di Harvard School of Public Health.


Selain nikmat dan kemewahan rasa minuman Mineral Coffee, ada banyak khasiat iaitu:


 • Memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari
 • Menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
 • Mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik
 • Membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
 • Mengurangkan sakit senggugut
 • Melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema
 • Mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
 • Membantu mengurangkan masalah sukar tidur
 • Membantu anda tidur lena di waktu malam
 • Mengurangkan masalah buasir dan sembelit
 • Khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dan sebagainya
 • So minum mineral coffee ni memang banyak membantu kesihatan anda kerana rumusan bahan-bahannya yang unik tidak terdapat pada kopi lain di pasaran. Tidak salah rasanya jika anda melabur dalam jumlah yang hanya sedikit namun memberi kesan kebaikkan berpanjangan kepada anda.
So minum mineral coffee ni memang banyak membantu kesihatan anda kerana rumusan bahan-bahannya yang unik tidak terdapat pada kopi lain di pasaran. Tidak salah rasanya jika anda melabur dalam jumlah yang hanya sedikit namun memberi kesan kebaikkan berpanjangan kepada anda.


Kopi ni pun boleh dijadikan sebagai kopi diet yang membantu menurunkan berat badan anda dan mengempiskan perut anda jika diminum bersama Hai-O Garlic. Memang cukup berkesan.

Berminat Untuk mendapatkan MIN KAFFE
Jom Join ANNE 013-6002842
Jana INCOME dengan #projekSTGG

0 comments:

Post a Comment

Sharing With Sayang
♡AnneMohamad♡
Whatsapp : 013 6002842
Projek STG
DreamDrivenBusiness
ExtraOrdinaryLife