Thursday, September 22, 2016

BB PLUS COLAGEN


Penuaaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul,sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibrolas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa BB Plus Colagen?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggii. Kolagen ikan dikelaskan sebagai kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Bagaimana BB Plus Colagen Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih - Menggalakkan pembesaran mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah.
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui - Menggalakkkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthyocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis.

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

KEBERKESANAN BB PLUS KOLAGEN

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semual rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembap, tegang dan gebu menawan. Ras enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

7 HASIL KULIT CANTIK:

  • kulit wajah berseri dan cerah
  • kulit lebih anjal dan tegang
  • kulit lebih halus dan gebu
  • kulit lebih lembap
  • kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
  • kulit lebih cepat sembuh dan pulih
  • kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


RAMUAN UTAMA BB PLUS KOLAGEN
Kolagen ikan terhidrolisis, ektrak biji anggur, vitamin C, Jus bunga roselle,jus buah blackcurrant, serat epal,inulin

CARA PENGAMBILAN BB PLUS KOLAGEN
Campurkan 1 sachet BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

Tanpa Gula Dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.


TESTIMONI BB PLUS KOLAGEN


UNTUK PERTANYAAN HUBUNGI
ANNE 0136002842

#projekstg
#RM1000sebulan
#bizwithpleasure
#themagicofparttime

0 comments:

Post a Comment

Sharing With Sayang
♡AnneMohamad♡
Whatsapp : 013 6002842
Projek STG
DreamDrivenBusiness
ExtraOrdinaryLife